Genk-trainer Been legt favorietenrol bij Sporting

Genk-trainer Been legt favorietenrol bij Sporting

Genk-trainer Been legt favorietenrol bij Sporting

Print
KRC Genk neemt het donderdagavond op de derde speeldag van de Europa League op tegen het Portugese Sporting. Genktrainer Mario Been (foto) schuwt de superlatieven niet als hij het over de Portugese club heeft. "Een geweldige selectie met schitterende spelers. Als je die bekijkt, is Sporting gewoon favoriet."

"Boulahrouz en Rojo vormen een indrukwekkend centraal verdedigersduo, Jeffrén speelde niet voor niets bij Barcelona, Schaars is Europese top en Van Wolfswinkel is aartsgevaarlijk. Heel groot is hij niet, toch kan hij bijzonder goed koppen. Maar hij heeft vooral het gevoel om op de juiste plaats te staan. Makaay noemden ze Het Fantoom maar ook Van Wolfswinkel kan je 89 minuten niet zien, om daarna in één minuut het verschil te maken. Met zijn dodelijke efficiëntie heeft hij maar één kans nodig om te scoren, op dat vlak kan je hem zeker met Jelle Vossen vergelijken."

Toch acht Been Genk niet kansloos. "Sporting speelt altijd in een 4-3-3, waarin ze goed druk zetten op een tegenstrever. Kan je je daar onderuit voetballen, dan ligt er zeker ruimte. Die moeten we optimaal benutten, daarvoor moet je efficiënt zijn. Winnen zou natuurlijk fantastisch zijn, dan slaan we een kloof van zes punten. Maar daar gaan we het vooraf zeker niet over hebben."

MG

Foto Photo News

MEER VOETBALNIEUWS