Gehakketak over duurdere rusthuiskamers

Gehakketak over duurdere rusthuiskamers

Gehakketak over duurdere rusthuiskamers

Print
Mechelen - Een voorstel om een verblijf in het vernieuwde woonzorgcentrum De Lisdodde duurder te maken, zorgt voor politieke hoogspanning in de Mechelse OCMW-raad. De beslissing is met een maand verdaagd.
De administratie stelt voor om de ligdagprijs in de Lisdodde te verhogen van 49,75 naar 59 euro. Afgelopen maandag stond het voorstel op de agenda van de raad. "Maar na ons protest is het van de agenda gehaald, en met een maand verdaagd. Tot de nieuwe coalitie rond is", zegt OCMW-raadslid Indrani Muyldermans (sp.a).

Voor de socialisten is een tariefverhoging onbespreekbaar. "De Lisdodde wordt zo één van de duurste in de provincie en dat kunnen wij niet aanvaarden", geeft Muyldermans aan. Haar fractievoorzitter Gert Van Eeckhout legt uit waarom. "Deze forse prijsstijging van bijna 20 procent komt neer op 1780 euro per maand voor een rusthuisverblijf. Wie kan dat betalen?"

OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) reageert gepikeerd op de communicatie van sp.a. "Blijkbaar voeren de socialisten al oppositie, terwijl ze nog tot eind dit jaar deel uitmaken van het stadsbestuur. Over die tariefverhoging is er helemaal nog niets beslist. Ik vind de houding van sp.a degoutant", stelt Anciaux.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen, de dagelijkse regionale bijlage in Gazet van Antwerpen.

SVH

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio