Auwegemvaart ongerust over put in berm

Auwegemvaart ongerust over put in berm

Auwegemvaart ongerust over put in berm

Print
Mechelen - Een grote put in de berm naast het jaagpad aan de Auwegemvaart in Mechelen baart buurtbewoners zorgen. Die wordt steeds dieper, en woensdag heeft de politie de plek laten afzetten.
De put in de berm aan de Leuvense Vaart ligt er volgens buurtbewoners minstens een halfjaar. Vermoedelijk zijn arbeiders van een nutsmaatschappij hem vergeten te dichten na werkzaamheden. Niemand had er zich echt aan gestoord. "Maar nu is hij plots wel heel erg diep geworden. De situatie is voor passanten ronduit gevaarlijk. Zeker als het donker is, want hier is geen verlichting", vertelt Dora Tielemans. Ook haar buurman François Haesaerts is ongerust. "Vooral voor de kinderen van de naburige school De Spreeuwen. Stel je voor dat een van die kinderen hier een val had gemaakt", zegt hij.

Dora's zoon Dennis Van de Vondel nam woensdag contact op met de politie. "De wijkagent kwam ter plaatse, en daarna is de put afgezet", zegt hij. De buurt hoopt dat hij snel gedicht wordt. "Wij waren niet op de hoogte van het probleem, maar wij nemen zo snel mogelijk maatregelen", reageert woordvoerder Kevin Polfliet van Waterwegen en Zeekanaal. Dat beheert het jaagdpad en gaat ook na of er wel een vergunning werd aangevraagd voor de werkzaamheden.

svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio