Jovanovic (Anderlecht): "Dit was geen penalty"

Jovanovic (Anderlecht): Dit was geen penalty

Jovanovic (Anderlecht): "Dit was geen penalty"

Print
Goed voetballen maar toch met lege handen huiswaarts keren. Anderlecht zal bij de terugvlucht uit Sint-Petersburg nog veelvuldig terugdenken aan de bewuste strafschopfout van Milan Jovanovic na de break. De Serviër zat er woensdagavond flink mee in de maag. "Dit is niet fair."

"Ik ben droef en teleurgesteld dat ik op zo'n manier bepalend ben geweest voor Anderlecht. Dit heb ik niet gewild. Ik heb dit jaar echt geen geluk in de Champions League", stamelde Jovanovic (foto). "Ik ben normaal niet de man die mee in de eigen zestien komt strijden. Ik ben er immers niet vertrouwd mee. Maar eerlijk waar: ik denk niet dat het penalty was. Wat zou ik verkeerd gedaan hebben? Kijk naar mijn postuur. Daarmee kan ik toch geen overtreding begaan?"

Neen, dan zag Jovanovic eerder een strafschopfout op hem niet gefloten worden. "Dat was een klare penalty." Niet de enige fase waarin de Serviër op de voorgrond trad. Helemaal in het begin van de wedstrijd schoof Jovanovic een huizenhoge kans pardoes naast. "Het was een erg leuke actie van Dennis Praet en normaal scoor ik ook altijd uit zo'n kans. Het veld lag er echter een beetje glad bij en ik wilde mij draaien om de bal in de verste hoek binnen te schieten. Daardoor verloor ik mijn evenwicht en zoefde mijn schot naast."

Lees ook: Domme penaltyfout nekt Anderlecht tegen Zenit: 1-0

SBE

Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS