Schutter moord Tielrode nog steeds spoorloos

Schutter moord Tielrode nog steeds spoorloos

Schutter moord Tielrode nog steeds spoorloos

Print
Temse - De dader van de schietpartij dinsdag in het centrum van Tielrode, was woensdagavond nog altijd niet gevat. Hatice Cadir, de 34-jarige Turkse vrouw die van dichtbij met drie schoten werd afgemaakt, diende volgens de politie nooit een klacht in tegen de man.

Buren in de Gentstraat in Tielrode wisten al langer dat Hatice werd gestalkt door een vijftiger, allicht een landgenoot van de Turkse vrouw. Of ze ooit een relatie had met de man, is niet duidelijk. Maar ze kende hem wel.

Lees ook: Stalker schiet vrouw (34) dood

"De ene keer stond hij hier met bloemen voor de deur, de andere keer stond hij uren voor haar deur geparkeerd of begluurde hij haar woning van achter een muurtje. Hatice had hem nochtans al vaak genoeg duidelijk gemaakt dat hij haar met rust moest laten. Maar hij had er geen oren naar en werd steeds opdringeriger."

"Het slachtoffer heeft nooit een klacht ingediend bij de politie wegens stalking. Een keer hebben we een melding gekregen van een buurtbewoner. Onze interventieploeg is toen onmiddellijk ter plaatse gegaan, maar hij was reeds vertrokken. Hij is daarna niet ondervraagd", zegt Wim Pieteraerens, korpschef van de politiezone Temse-Kruibeke.

Die melding kwam van een plaatselijke bakker die de twee had zien ruzie maken op straat, vlak bij een kindercrèche die daar gevestigd is.

TG / SOPY

Foto Joris Herregods

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio