Nieuwe bestuursmeerderheid in Deurne

Nieuwe bestuursmeerderheid in Deurne

Nieuwe bestuursmeerderheid in Deurne

Print
Deurne - In Deurne is een nieuwe bestuursmeerderheid voor het district gevormd.
N-VA, CD&V en Open VLD slaan de handen in mekaar voor de volgende 6 jaar.
De drie partijen hebben volgens eigen zeggen eenzelfde visie op Deurne. De komende weken werken ze het bestuursakkoord uit.

"De nieuwe ploeg wil bij de stad ijveren om meer in te zetten op veiligheid. Ook zijn een beter straatbeeld met onder andere meer properheid en de strijd tegen verloedering belangrijk. Daarnaast zullen een uitbreiding van steun aan verenigingen, respect in het verkeer voor alle weggebruikers, inspraak en openbare werken prioriteiten zijn. Ook jongeren, senioren en cultuur zullen bijzondere aandacht krijgen." aldus de 3 partijen in een gezamenlijke mededeling.

De nieuwe bestuursmeerderheid bezit de krapste meerderheid die mogelijk is: 15 zetels op een totaal van 29 zitjes. N-VA heeft 13 verkozenen, CD&V en Open VLD hebben er elk 1. Sp.a dat sinds 1993 onafgebroken in het bestuur van Deurne zat, wordt naar de oppositiebanken verwezen. De partij zal daar samen zitten met Groen, Vlaams Belang en PDVA+. Tot 1976 hadden de socialisten zelfs de absolute meerderheid. En tot op vandaag leverde de partij de (districts)burgermeester.

Wilfried Defillet
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio