Dossier Ford Genk

Brugpensioen kan uitzonderlijk nog vanaf 50 jaar

Brugpensioen kan uitzonderlijk nog vanaf 50 jaar

Brugpensioen kan uitzonderlijk nog vanaf 50 jaar

Print
"We zullen alles doen wat in onze macht ligt om naakte ontslagen te vermijden en daar hoort brugpensioen op 50 jaar bij." Dat zegt Rohnny Champagne van de socialistische vakbond. De vakbonden willen alle middelen inzetten om zoveel mogelijk uit de brand te slepen voor de 4.300 Ford-werknemers. Brugpensioen zal daarbij een belangrijke rol spelen, zeker omdat de werknemers met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar relatief oud zijn.

"We gaan toch al die mensen niet thuislaten en beginnen met brugpensioenregelingen op collectieve basis? Nee, er moeten tewerkstellingscellen komen om die mensen te herscholen en te activeren." Deze oproep richtte Marino Keulen (Open Vld) woensdag in het Vlaams parlement tot de Vlaamse regering.

Sociaal overleg

"De vraag naar brugpensioen moet uit het sociaal overleg naar voren komen", reageert minister van Werk Monica De Coninck, die laat verstaan dat de federale regering niet geneigd is om in het geval van Ford Genk brugpensioen op 50 jaar toe te laten. "Hoewel dit in bepaalde specifieke gevallen nog tot eind dit jaar mogelijk is. We zullen kijken naar wat gevraagd wordt. Als Ford inspanningen doet, is alles bespreekbaar."

Lees vandaag alles over Ford Genk in uw krant.

DC/b
Foto Belga