Legear veroordeeld voor ongeval met vluchtmisdrijf bij Carré

Legear veroordeeld voor ongeval met vluchtmisdrijf bij Carré

Legear veroordeeld voor ongeval met vluchtmisdrijf bij Carré

Print
Willebroek - Jonathan Legear (25) voormalig voetballer van Anderlecht en ex-Rode Duivel, moet van de rechter in Mechelen opnieuw zijn theoretisch rijexamen afleggen. Hij werd schuldig bevonden aan vluchtmisdrijf op de parking van discotheek Carré in Willebroek.

De Mechelse rechter koppelt aan de straf ook nog een rijverbod van één maand en een boete van 2.200 euro en de kosten van het proces.

Voetballer Jonathan Legear voetbalt op dit ogenblik dan wel bij de Tsjetsjeense club Terek Grozny. De voetballer is veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Op 29 mei 2009 vloog de toenmalige Anderlecht-speler er nog eens stevig in, in dancing Carré in Willebroek. Dat gebeurde nadat Anderlecht de testwedstrijd om de kampioenstitel tegen Standard had verloren en een kruis over de landstitel mocht zetten. Leager dook in het nachtleven en toe hij tijdens de nacht de parking van de discotheek wou afrijden, raakte hij betrokken bij twee ongevallen.

Eerst botste hij stomdronken met zijn BMW X5 tegen een geparkeerde wagen, maar Legear maakte zich toch uit de voeten. Lang duurde de pret niet. In Londerzeel, een paar honderd meter verder, ramde hij enkele verkeersborden, een omheining, een schapenhok en een smeedijzeren poort. Zijn chicque wagen kwam zestig meter van de A12 tot stilstand tegen een garagepoort.

Een nieuwe afspraak met de Vlaamse rechtbanken heeft Legear binnenkort in Limburg. Op 7 oktober reed de recidivist in dronken toestand met zijn sportwagen een tankstation aan de Luikersteenweg in Tongeren binnen. Als bij wonder viel er slechts één lichtgewonde. De schadeclaim zal hier wellicht méér dan 300.000 euro bedragen.

LDN

Foto: Belga
Jonathan Legear

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio