Herman Reynders: "Jullie hebben de sympathie van gans Limburg"

De aangekondigde sluiting van Ford Genk is bij gouverneur Herman Reynders als een zware klap gekomen. "Ik ben geschrokken over de sluiting, maar ook over de manier waarop", aldus Reynders.

tmas

Reynders ging zelf de getroffen arbeiders aan de poorten van Ford Genk een hart onder de riem steken door hen sterkte te wensen. "Het is een zwarte dag voor de provincie Limburg. We zijn aangeslagen, maar niet dood. De vakbonden moeten blijven vechten voor deze mensen en wij moeten blijven vechten voor de welvaart in onze provincie", zei Reynders tegen Pierre Vrancken, secretaris van ABVV Metaal Limburg.

"We staan klaar en we gaan doen wat we kunnen. Jullie hebben de sympathie van gans Limburg. We zullen nu met alle betrokken partijen gaan samenzitten om te kijken wat er moet gebeuren", aldus Reynders, die eraan toevoegde dat tewerkstelling een prioritair thema is voor de provincie. Reynders gaf ook toe dat de economische conjunctuur nu anders is dan tijdens de sluiting van de Limburgse mijnen.

Handelswijze

Reynders is niet te spreken over de handelswijze van de Europese directie van Ford. Vooral het feit dat ze anderhalf jaar geleden nog beloftes deed (er was toen sprake van werkzekerheid tot 2020), steekt. Bovendien vindt de gouverneur dat de Europese directie de mensen die jarenlang in de fabriek hebben gewerkt, "ook in de ogen moet durven kijken". De Europese toplui waren woensdag niet op de bijzondere ondernemingsraad.

Belga Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER