Schuilplaatsen gezocht voor daklozen

De Winterfoon is op zoek naar Mechelaars met een warm hart die bereid zijn om tijdens koude winterdagen daklozen op te vangen. Een goede garage, een schuur of een ander vergelijkbaar onderkomen wordt in dank aanvaard.

Sven Van Haezendonck

"Het is de bedoeling dat mensen een schuilplaats hebben voor de nacht en gedurende de dag opgevangen worden door sociale organisaties. Met Mechelaars die een schuilplaats aanbieden, wordt vooraf bekeken welke mensen er best overnachten, hoe en wanneer", zegt groepswerker Peter Jespers van De Lage Drempel. De vereniging voor kansarmoede heeft het initiatief genomen voor de Winterfoon.

Alle mensen die in de winterperiode sociale problemen hebben, kunnen bellen naar de Winterfoon. Vorig jaar zochten zo een 40-tal kansarmen hulp. "Wij hebben een heel gamma oplossingen, maar helaas kunnen wij niet elke vraag positief beantwoorden. Vooral voor daklozen is er een probleem in Mechelen. Binnen het bestaande aanbod wordt niet altijd onmiddellijk een oplossing gevonden", geeft Jespers aan.

Sociale organisaties kwamen vorige winter mensen op het spoor die korte of lange tijd buiten moesten slapen. Peter Jespers: "Op straat slapen is niet comfortabel en zeer gevaarlijk. Wij beseffen dat zo'n schuilplaats eigenlijk geen oplossing is, maar wij willen toch iets doen. Als we de dakloze die tijdelijk geen onderdak vindt een veilig adres kunnen meegeven, zijn we toch iets geruster."

Wie een schuilplaats wil aanbieden, kan voor 15 november contact opnemen met de Winterfoon op 015-34 43 77 of delagedrempel@telenet.be

.

SVH

Foto Bert Hulselmans

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio