Maaseik verslaat Spaans kampioen

Maaseik verslaat Spaans kampioen

Maaseik verslaat Spaans kampioen

Print
Noliko Maaseik is uitstekend begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Het versloeg dinsdag de Spaanse kampioen Teruel met 3-0. Woensdag verloren Roeselare en Asse-Lennik hun wedstrijden.

De eerste set ging met 27-25 naar de thuisploeg. De tweede set ging gelijk op en bleef razend spannend. Uiteindelijk waren het de Limburgers die aan het langste eind trokken: 30-28. De derde en laatste set werd gewonnen met 25-22.

Het Turkse Izmir en het Bulgaarse Dupnitsa spelen woensdag de andere wedstrijd in groep F. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de eerste ronde van de play-offs. Op de tweede speeldag speelt Maaseik volgende week woensdag op verplaatsing bij Dupnitsa.

Kazan - Roeselare

Op het veld van titelhouder Kazan heeft Roeselare zich woensdag kranig verdedigd, maar moest uiteindelijk buigen voor het plaatselijke aanvalsgeweld. De bezoekers haakten in set een pas af bij 20-20 en lieten in set drie, waarin ze wel een wedstrijdpunt wisten te redden, een 15- 18 uit handen glippen. Setstanden: 25-22, 25-18, 25-22.

Asse-Lennik - Macerata

De thuisploeg kreunde in set een onder de zware opslagdruk van de bezoekers, maar profiteerde van de nonchalance van Macerata om lang aan te klampen. In de derde set leek Lennik klaar voor de slachtbank, maar op karakter knokte het team zich nog naar een redelijke setstand. Setstanden: 17-25, 22-25, 22-25.

MABE

Foto Dick Demey

Meer sportnieuws