Wesley Sonck tekent bij Waasland-Beveren

Wesley Sonck tekent bij Waasland-Beveren

Wesley Sonck tekent bij Waasland-Beveren

Print
Ex-Rode Duivel Wesley Sonck heeft dinsdag een contract tot het einde van het seizoen bij eersteklasser Waasland-Beveren getekend. De 34-jarige spits was vrij nadat zijn contract bij Lierse afgelopen zomer niet verlengd werd.

"Waasland-Beveren was de eerste ploeg die mij in juni had gecontacteerd", aldus de gewezen topschutter op de site van de club. "Toen kwamen we niet tot een akkoord, ik wou nog even afwachten. Vorige week las ik dan een interview met trainer Dirk Geeraerd, waarin hij zei dat de ploeg met mij erbij beter gewapend zou zijn. Nadien stuurde hij mij een sms dat hij altijd al graag met mij wou samenwerken. Dan is het heel snel gegaan, ik was heel blij dat er nog iemand vertrouwen in mij had. Het belangrijkste is nu dat we het behoud verzekeren."

Sonck debuteerde in 1996 in de hoogste klasse bij RWDM. Na de degradatie van RWDM in 1998 trok hij naar Germinal Ekeren, dat in 1999 een fusie aanging met Beerschot VAC. In 2000 verkaste hij naar Racing Genk, dat hij in 2002 aan de landstitel hielp. In zijn tijd bij Genk won hij ook de Gouden Schoen (2001) en de trofee voor Profvoetballer van het jaar (2002) en werd hij twee keer topschutter (2002 en 2003).

Na buitenlandse passages bij Ajax (2003-2005) en Borussia Mönchengladbach (2005-2007) keerde de Ninovieter in 2007 terug naar België. Na drie seizoenen Club Brugge tekende hij in 2010 bij Lierse, waar zijn contract na vorig seizoen niet verlengd werd.

Foto Gmax

MEER VOETBALNIEUWS