Piet Piraat trekt met Maltees geld naar opnamestudio's 'Troy' en 'Gladiator'

Piet Piraat trekt met Maltees geld naar opnamestudio's 'Troy' en 'Gladiator'

Piet Piraat trekt met Maltees geld naar opnamestudio's 'Troy' en 'Gladiator'

Print
Maandag heeft Studio 100 de buitenlandse opnames in Malta afgerond voor de bioscoopfilm 'Piet Piraat en het Zeemonster'. Deze vierde film in de reeks, met Bart Van Leemputten als regisseur, wordt voor het eerst bijna volledig in het buitenland opgenomen, met gedeeltelijke steun van het Maltese ministerie van Financiën.

Naast de ongeveer 40-koppige filmcrew en -cast rond 'Piet Piraat' Peter Van De Velde, reisden ook gastacteurs Loes Van den Heuvel, Free Souffriau en Rudy Morren af naar Malta. Een andere gastrol is weggelegd voor Henny Huisman, maar die opnames gebeuren in België.

Decors

Studio 100 koos voor Malta 3omwille van het zonnige klimaat en de bijzondere gunstige lichtinval rond deze tijd van het jaar3.

Maar zonder twijfel speelden ook de faciliteiten van Popeye Village, dat in 1979 gebouwd werd voor de Hollywoodprent 'Popeye', en de Mediterranean Film Studios, waar onder andere opnames werden gemaakt voor 'Gladiator' en 'Toy', en de steun van het Maltese ministerie van Financiën en de Maltese Filmcommissie een rol.

Malta, dat het vooral van toerisme moet hebben, steunt actief buitenlandse filmprojecten die het eiland als decor kiezen. In die zin werden er al een 70-tal buitenlandse films gedraaid.

In het geval van deze 'Piet Piraat'-film zou men naar verluidt ongeveer 20 procent van de ter plaatse gemaakte kosten uit het filmbudget op zich nemen.

De nieuwste film van 'Piet Piraat' wordt in het voorjaar van 2013 in de bioscoopzalen verwacht.

Belga
Archieffoto WH

MEEST RECENT