Afrekening in Antwerpen: maffia jaagt op tweede 'dief'

Begin dit jaar stalen twee Borgerhoutse dertigers 200 kilo cocaïne van de Colombiaanse drugsmaffia, een ripdeal zoals dat in het jargon heet. Een van de twee, Najib B., bekocht dat donderdag met zijn leven. Volgens het milieu maken de huurmoordenaars nu jacht op zijn kompaan.

jrosquin

Twee huurmoordenaars liquideerden donderdag Najib B. (34), een Nederlander die in Antwerpen verbleef. De daders wachtten hun slachtoffer op aan het Crowne Plaza hotel in Antwerpen, waar B. een meeting had bijgewoond. De daders vuurden van dichtbij een tiental kogels af, de helft trof doel. Najib B. kreeg kogels in het hoofd en in de borst en overleed ter plaatse. De huurmoordenaars vluchtten in een wagen met Nederlandse nummerplaat. Een groot politiealarm leverde aanvankelijk resultaat op. In Turnhout werd de vermoedelijke vluchtwagen aangetroffen en de bestuurder opgepakt voor ondervraging. Hij werd later vrijgelaten.

Het parket gaf vrijdag in het belang van het onderzoek geen bijkomende informatie vrij. Maar vanuit het drugsmilieu kwam er een opzienbarend verhaal over de moord tot bij uw krant. Volgens onze bron had de liquidatie van Najib B. alles te maken met de ripdeal begin dit jaar.

Die zaak zette toen heel het Marokkaans milieu in Borgerhout op stelten omdat de Colombiaanse maffia via haar Nederlands 'filiaal' een strafexpeditie naar Antwerpen had gestuurd. Ook toen was ze op zoek naar Najib B. en zijn kompaan Nacerdine T.

Lees het volledige verhaal in uw weekendkrant.

Bekijk een video:

SACHA VAN WIELE / ALEX KESTENS Foto BFM

Nu in het nieuws