Obama feller tijdens tweede presidentieel debat

Print
President Barack Obama en uitdager Mitt Romney kruisten opnieuw de degens in een tweede televisiedebat in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit keer maakte president Obama alvast een strijdlustiger indruk dan tijdens het eerste televisiedebat.

Onbesliste kiezers mogen Obama en Romney vragen stellen over allerlei onderwerpen. Het ging onder meer over energie, de Amerikaanse schuldenlast, pensioenen, buitenlands beleid, migratie en vrouwenrechten.

Onder meer toen het over het energiebeleid ging, werd het debat fel. De Republikeinse uitdager stelde dat Obama de olie- en aardgaswinning in de VS belemmert. "Dat is gewoonweg niet waar", riposteerde Obama onmiddellijk.

Op een ogenblik kreeg Romney de vraag of hij niet voor dezelfde standpunten staat als voormalig president George W. Bush, die niet meer zo geliefd is in de VS. Romney repliceerde dat hij niet te vergelijken is met Bush maar Obama pikte daar gevat op in door te stellen dat Romney op bepaalde vlakken nog extremer is dan de vorige president.

Obama nipte winnaar

Obama komt volgens een snelle peiling van de nieuwszender CNN dan ook beter uit het tweede verkiezingsdebat met zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney. Tijdens het eerste debat leek hij nog terrein te verliezen op Romney.

Uit de peiling blijkt dat 46 procent van de mensen die het debat bekeken, meent dat Obama het pleit beslechtte. Volgens 39 procent was Romney de betere. Opgemerkt wordt wel dat het verschil tussen beide kandidaten binnen de foutenmarge van de peiling valt.

Belga
Foto's Reuters/AFP

.

Nu in het nieuws