Sterrenzaak De Koopvaardij sluit de deuren

Sterrenzaak De Koopvaardij sluit de deuren

Sterrenzaak De Koopvaardij sluit de deuren

Print
Stabroek - Sterrenrestaurant De Koopvaardij sluit na zeven jaar. Dat kondigden de zaakvoerders van het restaurant afgelopen zondag al aan op hun website. Het restaurant had een Michelin-ster en een jong maar ervaren team in de keuken.

"We hebben er heel lang over nagedacht, maar hebben uiteindelijk bewust de keuze gemaakt om de boeken neer te leggen. Het is niet zo dat we failliet zijn", legt chef-kok en zaakvoerder Tim Meuleneire uit. De locatie van het restaurant was de belangrijkste aanleiding tot sluiting. "We liggen vlakbij de Antwerpse haven. Hoewel we dankzij onze ster regelmatig gastronomische klanten over de vloer kregen uit binnen- en buitenland, moesten we het tijdens de week vooral hebben van zakenlui. De laatste anderhalf jaar kwamen die minder en minder over de vloer."

Of de zaakvoerders binnenkort een nieuw culinair paradijsje zullen openen, is niet bekend. Alle mogelijkheden staan nog open, maar het restaurant zelf wordt zo goed als zeker verkocht.

Alle klanten werden tijdig ingelicht over de sluiting. "Onze klanten zijn ons erg dierbaar, we stonden altijd voor hen klaar. Ondanks deze keuze mogen we zeker fier zijn op wat we in de afgelopen zeven jaar bereikt hebben. We kunnen dus met opgeheven hoofd vertrekken", besluit Meuleneire. Wie nog een cadeaubon heeft liggen, kan per e-mail of telefoon contact met opnemen met het restaurant.

Info: info@dekoopvaardij.be, 03.2976025

Greet Wouters

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio