Low Impact Man te gast bij CVO-Ivoran

CVO-Ivoran, het centrum voor volwassenenonderwijs huist in Kapellen in de lokalen van het technisch atheneum. Zo’n 110 anderstalige leerlingen volgen er Nederlands en af en toe springen die eens uit de band. Dit schooljaar nodigden ze de low impact man, Steven Vromman, uit met zijn show.

Roland Haentjens

Ieder jaar houdt de afdeling Nederlands voor anderstaligen een activiteit waarrond dan een aantal lessen gebouwd worden. Vorig jaar was dit een lezing over de Zuidpool. Dat onderwerp handelde ook een deel over het milieu en dat bracht lesgeefster Aline Meerbergen op het idee om dit jaar Low Impact Man, Steven Vromman, uit te nodigen. Steven brengt vooral een boodschap: hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Zijn ideeën en uitvindingen om zo weinig mogelijk afval te produceren zijn op zijn minst curieus te noemen en interessant, alleszins voldoende om de leraars en leerlingen te inspireren er een aantal lessen aan te wijden. Coördinatrice Nathalie Schacht schaarde zich mee achter de organisatie:” Wij hebben de leerlingen van Threshold 1, dat zijn de al wat gevorderden in het Nederlands, opdrachten gegeven ter voorbereiding van deze avond (donderdag 18 oktober). Zij zijn met zo’n honderdtal aanwezig en ze brachten voor de koffiepauze hun eigen tas mee, zodat er geen plastic bekertjes moeten gebruikt worden. Dit om te starten met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.”

Steven Vromman stond bij de verkiezingen in Gent ook op de lijst van, hoe kan het anders, Groen, “uit sympathie en ergens op een eenenveertigste plaats. Ben ik toch wel verkozen zeker!” lacht hij, er meteen aan toevoegend dat hij zo nog meer kan werken voor klimaat en milieu.

Op de foto vooraan links, de Low Impact Man, Steven Vromman

Roland Haentjens

Vastgoed

Jobs in de regio