Vic Van Aelst gaat zetelen in gemeenteraad

De bekende strafpleiter Vic Van Aelst is van plan om vanaf januari in de Antwerpse gemeenteraad te gaan zetelen. Van Aelst (64) werd zondag op de N-VA-lijst verkozen voor zowel de gemeenteraad (met 1045 voorkeurstemmen) als de districtsraad van Antwerpen.

jrosquin

“Ik kies voor de stad”, zegt hij. “Wat mijn precieze ambities zijn, moeten we nog bekijken. Ik ga me eerst inwerken. In elk geval vind ik dat de stad Antwerpen meer solidariteit aan de dag moet leggen met de inwoners van de Vlaamse rand rond Brussel.”

Van Aelst is onder meer bekend van zijn uitspraak dat de Franstalige bewoners en toeristen aan de Vlaamse kust hun eentaligheid pas zullen staken wanneer de laatste kabeljauw in Oostende Frans spreekt. Als advocaat pleitte hij onder meer voor Els Clottemans in de assisenzaak rond de parachutemoord. Tijdens het proces van Hans Van Themsche verdedigde hij slachtoffer Songul Koç, maar hij werd door haar bedankt nadat hij in Terzake had gezegd dat racisme niet het hoofdmotief van de verdachte was geweest.

LM