Doodrijder Vichte wil excuses aanbieden

Doodrijder Vichte wil excuses aanbieden

Doodrijder Vichte wil excuses aanbieden

Print
De 35-jarige man die maandagavond een dramatisch ongeval veroorzaakte in het West-Vlaamse Vichte, wordt overmand door schuldgevoelens. Dat bevestigt meester Jan Leysen, zijn raadsman.

In één klap verloor Jamal G. maandagavond zijn vrouw, babydochtertje, schoonmoeder en schoonbroer. Bilal G., het zoontje van Jamal, overleefde het drama. Dat is de zware balans van het ongeval dat maandagavond gebeurde op de Harelbekestraat.

Na een avondje feesten reed Karel V. naar huis maar na amper enkele honderden meters verloor hij de controle over het stuur. De Anzegemnaar raakte met zijn Audi A5 een vluchtheuvel waarop het voertuig op het andere rijvak belandde en frontaal botste met de Mercedes van de slachtoffers.

Te snel en dronken

De verkeersdeskundige van het parket in Kortrijk oordeelde dat Karel V. bijna het dubbele van de toegelaten snelheid reed. Bovendien had de man gedronken. Karel V. werd in de boeien geslagen.

Dinsdag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de doodrijder liet aanhouden.

Schuldgevoelens

"Mijn cliënt wordt overmand door schuldgevoelens", vertelt meester Jan Leysen. "Hij beseft welk drama heeft aangericht en doet in zijn cel niets anders dan huilen".

Karel V. wil zich ten gepasten tijde ook verontschuldigen bij de nabestaanden van de slachtoffers maar hoe en wanneer dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

Vrijdag beslist de raadkamer of Karel V. aangehouden blijft.

Foto: Belga

Nu in het nieuws