Café omgetoverd tot voetbalstadion

Print

Café omgetoverd tot voetbalstadion

Berlaar - Op enkele dagen tijd raakte Berlaar-Heikant bevangen door een echte duivelsgekte. De kiem daarvan ligt in juli, toen beslist werd om met een paar vrienden naar de Rode Duivels te gaan kijken. "Van het één kwam het ander en we hebben toen beslist om in café Den Hoek een supportersclub op te richten met de naam De Rooie Hoek. In sneltreintempo kregen we zestig leden bij mekaar, waarvan er meer dan veertig een abonnement hebben genomen voor de kwalificatiematchen van de Belgen. Zo zijn we al gaan kijken naar de wedstrijd tegen Kroatië. En dinsdag gaan we de thuismatch tegen Schotland volgen", legt voorzitter van de club Jan Gui, alias Jakke Frut, uit.
"De duiveluitdaging die de voetbalbond nu lanceerde, sprak ons wel aan. Ze vroegen om een café om te toveren tot een voetbalstadion. Dat leek ons een tof idee om de uitmatch tegen Servië ook in een soort van tribune te kunnen volgen. We zijn dan begonnen met een tribune te bouwen. We hebben rood tapijt gelegd, een groot scherm geplaatst, spandoeken en vlaggen gehangen, enzovoort", zegt Jan nog.

Zelfs de buitenkant van Den Hoek werd helemaal ingepakt. "Door de zaak zo te versieren, is het enthousiasme in Berlaar-Heikant nog gestegen. Iedereen hier is enthousiast en wil erbij horen. We vinden het geweldig dat we de voetbalsfeer van de grote dagen hier kunnen nabootsen. Er zijn zelfs al mensen van de voetbalbond geweest om foto's te nemen. Zo knap vinden ze het."

Foto's Joren De Weerdt

Bert Provoost
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio