VB gedoogt centrum-rechtse meerderheid

Print
Kevin Eeraerts, voorzitter Vlaams Belang-Willebroek, wijst erop dat de coalitiegesprekken in Willebroek niet bepaald van een leien dakje lopen.
"Het Vlaams Belang is in ieder geval van oordeel dat de gelegenheid te baat moet worden genomen om eindelijk komaf te maken met het 90-jarige socialistische bestuur van de kanaalgemeente. Om echte verandering mogelijk te maken, verklaart het Vlaams Belang zich bereid om een centrum-rechtse bestuursmeerderheid onder leiding van de N-VA vanuit de oppositie te gedogen", zegt hij.

Het Vlaams Belang is in deze formule geen vragende partij voor om het even welk bestuursmandaat, maar schuift wel vijf breekpunten naar voren: meer aandacht voor veiligheid d.m.v. een verhoging van het aantal politiemensen en het installeren van camera-toezicht, de versterking van het Vlaamse karakter van onze gemeente, een actief opsporingsbeleid naar illegalen en de installatie van een cel schijnhuwelijken, meer aandacht voor netheid en groenvoorzieningen in de gemeente en een kordate aanpak van drugshandel en andere publieke overlast.

Jan BOEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio