Eric Fransis uit Borgloon wint BK Frikandellen Eten

Eric Fransis uit Borgloon wint BK Frikandellen Eten

Eric Fransis uit Borgloon wint BK Frikandellen Eten

Print
De 50-jarige Eric Fransis uit Borgloon mag zich de nieuwe Belgische kampioen in de discipline Frikandellen Eten noemen. In de finale van het BK in Genk speelde hij 25 stuks naar binnen.

Voor de tweede keer organiseert tv-zender TV Limburg samen met Vanreusel's Snacks dit ludieke kampioenschap.

Duizenden deelnemers waagden in de voorselecties van hun favoriete frituur hun kans om deze felbegeerde titel binnen te halen. De finale vond plaats in het TVL-Café van Genk.

De kandidaat die het zilver in de wacht sleepte, at 23 stuks op, wat vier frikandellen meer is dan de kampioen van vorig jaar.

De winnaar, de 50-jarige Eric Fransis, speelde echter met gemak 25 frikandellen naar binnen en mag zich met die prestatie de nieuwe Belgische kampioen noemen. Na een halfuur had hij zelfs al 21 frikandellen achter de kiezen gestoken. Zijn geheim? "Af en toe een goed boerke laten", aldus de veelvraat.

Fransis volgt hiermee stadsgenoot Steve Vansimpsen op, die vorig jaar het BK won na 19 frikandellen te hebben verorberderd. Fransis wint een citytrip naar keuze en mag zich een jaar lang verheugen op gratis frikandellen.

Nu in het nieuws