Wilmots: "Ik zal niet meer veel veranderen aan deze selectie"

Print
Marc Wilmots kan tevreden een punt zetten achter deel één van de WK-kwalificatiecampagne. De Rode Duivels puurden uit vier matchen tien punten en blijven samen met Kroatië aan de leiding in groep A.

De bondscoach blijft evenwel met de voeten op de grond en houdt vast aan zijn mantra's. "We staan nog nergens, niemand is onvervangbaar en we hebben bankzitters die het verschil kunnen maken", klonk het woensdag opnieuw op de persconferentie in het Bondsgebouw.

Na zijn eerste periode als hoofdtrainer heeft hij intussen wel al enkele knopen doorgehakt. "Ik ben niet van plan om nog veel te veranderen aan mijn selectie, ook niet met de twee oefenwedstrijden die nu komen. Binnen mijn kern zal ik wel roteren tijdens de matchen tegen Roemenië en Slovakije."

Spelsysteem

Wilmots houdt natuurlijk wel rekening met de spelers die er door blessure niet bij waren. Zo was hij over Marouane Fellaini heel duidelijk: "Als hij fit is en goed speelt bij zijn club, dan is hij bij mij titularis."

Ook het spelsysteem van de Duivels staat min of meer vast. "De vier achteraan plus de nummer zes, Witsel dus, moeten de nul houden, de rest moet denken aan scoren. De omschakeling is heel belangrijk, als die goed zit geven we de tegenstander geen ademruimte. Tegen de Schotten lukte dat uitstekend, vooral fysiek hebben mijn spelers een grote stap voorwaarts gezet. Er wachten echter nog zes moeilijke matchen en de spelers weten dat", aldus nog Wilmots.

Belga
Foto Belga

Bekijk de analyse van Wilmots na de wedstrijd:

Meer voetbalnieuws