6-jarig meisje vertelt hoe ze lijk van moeder aantrof

6-jarig meisje vertelt hoe ze lijk van moeder aantrof

6-jarig meisje vertelt hoe ze lijk van moeder aantrof

Print
Herentals - De Antwerpse assisenjury heeft woensdag beelden te zien gekregen van het audiovisueel verhoor van de 6-jarige dochter van Cindy Volders (37). Zij was beneden tv aan het kijken, terwijl beschuldigde Stefan Roelants (38) haar moeder met 25 messteken doodde in de badkamer. Het meisje vertelde op een kalme en emotieloze manier hoe ze haar mama had aangetroffen.

Het verhoor vond op 10 mei 2011 plaats, twee dagen na de feiten. Het meisje zat met een speelgoedhondje te spelen, terwijl ze op de vragen van de speurder antwoordde. Ze vertelde dat ze naar 'De Freggels' aan het kijken was, toen Roelants binnenkwam. Toen de speurder vroeg hoe laat dat was, antwoordde ze dat ze de klok nog niet kon lezen. De beschuldigde ging naar de badkamer en ze hoorde hem ruzie maken met haar moeder. Volders gilde "Stefan niet doen" en daarna werd het stil. De beschuldigde kwam naar beneden en ging weg.

Het meisje mocht van haar moeder niet in de badkamer komen als ze een bad nam. "Maar het duurde zo lang voor ze naar beneden kwam en ze had beloofd dat we naar het zwembad gingen en daarom ben ik toch gaan kijken. Mama had geen kleertjes aan. Ze lag met haar ogen toe in bad en had overal bloed. Ik ben toen terug naar beneden gegaan", vertelde ze.

Ze had de film 'Toy Story 2' opgezet. "Ik dacht dat mijn gedachten dan weg zouden zijn. Ik wou dat niet meer denken, maar het lukte niet. Ik heb dan maar de gewone tv opgezet." Toen de speurder peilde naar de gemoedstoestand van de beschuldigde, antwoordde ze dat hij boos was. "Als Stefan blij was, dan had hij dat toch niet gedaan? Hij heeft mama dood gedaan."

Ze vertelde voorts dat ze bang was van Roelants. Haar oudere broer van 9 werd door de politie eveneens audiovisueel verhoord en daaruit bleek dat hij ook schrik had van de beschuldigde.

De jongen vertelde dat Roelants vaak gezegd had dat hij hem dood ging maken. Hij noemde de beschuldigde "geflipt" en vroeg ontelbare keren aan de speurder of Roelants de beelden te zien zou krijgen. "Want dan gaat die bij mij hetzelfde doen als bij mama", zei de jongen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio