Olifantenstier Chang arriveert gezond en wel in Planckendael

Olifantenstier Chang arriveert gezond en wel in Planckendael

Olifantenstier Chang arriveert gezond en wel in Planckendael

Print
Mechelen - Olifantenstier Chang is dindsagavond gearriveerd in dierenpark Planckendael. De kolos van 5760 kg komt over uit dierenpark Le Pal in Dompierre (Frankrijk) en zal tot aan zijn dood in het park in Muizen blijven.

Na een lange reis kwam stier Chang dinsdag rond 21 uur aan in Planckendael. Chang zal er permanent blijven voor het kweekprogramma. De oorspronkelijke kweekman voor Planckendael, stier Hussein, overleed een tijdje geleden, net voor zijn vertrek uit Tierpark Hagenbeck in Hamburg.

Hij stapte vlotjes van de container zijn nieuwe binnenverblijf in. Een lekkere maaltijd wachtte hem op waar hij ook onmiddellijk aan begon. Daarna kregen zowel de rubberstal als de zandstal een uitgebreide inspectie. Hij had zijn eerste slurfcontact al met Kai-Mook die hem via een tussendeur konden zien, ruiken en horen.

Vanochtend rond 10u30 gingen de deuren naar het aparte buitenverblijf van Chang open. Hij keek even vanuit de deuropening, maar durfde nog niet de stap naar zijn eigen buitenperk te zetten. De komende dagen lukt het hem vast wel.

Baby-olifantje

Chang kan eerst zijn apart binnen- en buitenverblijf verkennen. Als dat goed verloopt, dan maakt hij kennis met de ganse kudde in de hoop dat hij alle vruchtbare vrouwen (YuYuYin en Phyo Phyo en binnen 2 jaar May Tagu) kan bevruchten. Planckendael hoopt na 22 maanden een baby-olifantje te mogen verwelkomen.

Chang is in 1981 geboren in de Zoo van Kopenhagen. Hij verbleef nog een tijdje in Odense en Chester Zoo en kwam in 2005 in Le Pal (Frankrijk) aan. In zijn 31-jarig bestaan, bracht hij 13 jongen voort.

Foto: Planckendael

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio