Boempetat!: ruilwinkel is zes maanden open

Print
Boom - Boempetat! heeft na zes maanden 105 klanten met een klantenkaart. Deze ruilwinkel voor spulletjes van kids tussen 0 en 3 jaar, biedt ouders ook informatie, gezelschap en activiteiten.
Zeven op de tien klanten komen uit Boom, de rest uit de buurgemeenten. Dit initiatief ter bestrijding van kinderarmoede is gesubsidieerd door minister van Armoedebestrijding Ingrid Lieten. Deze ruilwinkel met allerlei spulletjes voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, laat jonge ouders toe op een ecologische manier te voorzien in baby-en kinderspullen, van meubeltjes en kleding tot bedlinnen en speelgoed, zonder al te diep in hun portemonnee te duiken. Er wordt gewerkt met eigen ruilmunten en dus niet met euro's. De winkel is wekelijks drie en een halve dag open. Er komen gemiddeld per week 28 klanten over de vloer. In september werden a rato van het aantal ruilmunten omgerekend zo'n 967 t-shirts of 580 broekjes geruild.

Gevelrenovatie.

Boempetat! wil een volwaardig winkelpand zijn in het handelscentrum in Boom, daarom voldoet het ook aan het gemeentelijke beeldkwaliteitsplan. Met de steun van EFRO, Europese subsidie voor gevelrenovatie, heeft een gevelreiniging van het deel boven de winkelpui en recent ook van de toegang en de winkelpui zelf, plaats gehad. Boempetat! Blauwstraat 34.
boempetat.blogspot.com.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio