Teleurgestelde CD&V slaakt noodkreet

Teleurgestelde CD&V slaakt noodkreet

Teleurgestelde CD&V slaakt noodkreet

Print
De Duffelse CD&V hoopt dat de coalitiegesprekken tussen N-VA en Groen-sp.a afspringen. "De coalitievorming is volgens een ondemocratisch scenario verlopen", zegt CD&V-voorzitter Ronny Henin.
"De christendemocraten met burgemeester Guido De Vos kwamen in Duffel weerom als allergrootste partij uit de bus. We haalden 38 procent van de stemmen en elf zetels. De kiezer heeft ons overtuigend als grootste partij aangeduid en heeft onze lijsttrekker in het duel over het burgemeesterschap overweldigend als sterkste uit de bus laten komen", zegt Ronny Henin.

Toch kozen N-VA en Groen-sp.a er zondagavond voor om samen een coalitie te vormen, dus zonder CD&V. "Het is duidelijk dat zij niet willen luisteren naar de kiezer. De antisfeer van de voorbije weken van een aantal individuen zet zich verder in een monster-anticoalitie. Tegen dit ondemocratische scenario staan wij, als de grootste politieke familie, machteloos", aldus Henin.

"We stellen ons bovendien vragen over de snelheid waarmee deze anticoalitie werd gevormd. Op een uur tijd was blijkbaar alles beklonken. CD&V werd zonder ook maar enig gesprek aan de kant gezet, ondanks onze voorafgaande vraag tot overleg. Er was dus duidelijk een voorakkoord ", meent Ronny Henin.

"De Duffelse kiezer voelt zich bedrogen. Dat horen we zowel bij de kiezers van N-VA als die van Groen-sp.a. Daarom hopen we dat deze anticoalitie niet doorgaat. In dat geval staat CD&V klaar om haar verantwoordelijkheid te nemen", besluit voorzitter Henin.

Chris VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio