Nike: "Armstrong heeft ons meer dan 10 jaar lang misleid"

Nike: Armstrong heeft ons meer dan 10 jaar lang misleid

Nike: "Armstrong heeft ons meer dan 10 jaar lang misleid"

Print
Lance Armstrong stapt op als voorzitter van Livestrong, zijn organisatie die strijdt tegen kanker. Dat maakte Livestrong woensdag bekend in een communiqué.

Armstrong richtte in 1997 de organisatie zelf op, maar na het verschijnen van het rapport van het Amerikaanse Antidopingagentschap USADA was zijn positie onhoudbaar geworden.

"Deze organisatie, haar doel en medestanders liggen me nauw aan het hart. Ik wil mijn stichting besparen van alle negatieve gevolgen van de controverse die ontstaan is na de recente onthullingen. Daarom heb ik besloten een stap opzij te zetten", luidde de verklaring van 'The Boss'.

Nike

Ook sponsor Nike houdt het voor bekeken met Armstrong. "Door het overweldigende bewijs dat Armstrong een dopingverleden heeft en dat hij ons daaromtrent meer dan tien jaar misleid heeft, zien we ons genoodzaakt het contract met hem te verbreken", luidde het bij de Amerikaanse sportartikelengigant. "Nike wil niets met doping te maken hebben. Wat betreft Livestrong zijn we van plan onze sponsoring voort te zetten."

Het USADA besliste in augustus Armstrong levenslang te schorsen en al zijn resultaten sinds 1998 te schrappen. Vorige week woensdag maakte de organisatie het dossier tegen de Amerikaan over aan de Internationale Wielerunie (UCI). Die moet de beslissing nu bekrachtigen.

Archieffoto

Meer sportnieuws