82-jarige vrouw verijdelt bankoverval

82-jarige vrouw verijdelt bankoverval

82-jarige vrouw verijdelt bankoverval

Print
Een 82-jarige vrouw uit de kleine plaats St. Egyden in Beneden-Oostenrijk heeft maandag door haar onverschrokken optreden een bankoverval verijdeld, zo heeft de krant Österreich bericht.

Hertha Wallecker bevond zich in een bankkantoor toen daar een gemaskerde man binnenstormde. Hij zwaaide met een pistool en eiste geld.

Politieseries

Maar dat was buiten Wallecker gerekend want die redeneerde "dat kan toch niet zijn". De vrouw, die naar eigen zeggen "misschien te veel" naar politieseries op televisie kijkt, rukte de man eerst tot twee keer toe zijn masker af. Daarop maakte zij de overvaller een tas geld afhandig door te roepen "het geld behoort aan de bank toe".

De overdonderde bankrover, de 62-jarige Gerhard P., sloeg op de vlucht met een voertuig dat door zijn vriendin werd bestuurd. De politie kon het duo enkele uren later inrekenen.

Volgens de politie was de man allesbehalve ongevaarlijk. De vrouw vertelde echter geen schrik te hebben gehad. Rondom haar stonden mannen. "Maar niemand stak maar een vinger uit", aldus de heldin.

Archieffoto

Nu in het nieuws