Politie zoekt getuigen rond gruwelijke moord op Colombiaan

Politie zoekt getuigen rond gruwelijke moord op Colombiaan

Politie zoekt getuigen rond gruwelijke moord op Colombiaan

Print
Brasschaat - De federale politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar mensen die iets meer kunnen vertellen over de 31-jarige Colombiaan Obrison Cartagena Correa, die in de nacht van 22 april 2010 vermoord werd aangetroffen in Brasschaat. Zijn lichaam was in brand gestoken, waardoor de identificatie lang op zich liet wachten.

Het slachtoffer werd uiteindelijk herkend aan de hand van een tekening van de tatoeage op zijn borst en de postmortemtekening. Nabij zijn lichaam werden autosleutels van een nog steeds spoorloze Hyundai Accent gevonden, net als een gsm die in Madrid was aangekocht.

Het onderzoek bracht tot nu toe aan het licht dat Obrison in 2010 in Nederland zou zijn aangekomen en een week voor de moord, van 13 tot 20 april, veel tijd zou hebben doorgebracht in het Antwerpse schipperskwartier. Politie en parket hopen dat er mensen zijn die hem daar ontmoet hebben en zich dat nog herinneren. Obrison zou in Brasschaat zelf om het leven zijn gebracht, aangezien een getuige er die nacht geweerschoten hoorde.

Ook de toenmalige vriendin van Obrison, Katalina Correa González, zou nog over belangrijke informatie kunnen beschikken. Zij woonde en werkte in Madrid en had al eens kort contact met de speurders, maar bleek nadien niet meer terug te vinden. Wie haar kent of weet waar ze verblijft, wordt eveneens verzocht met de politie contact op te nemen. Het paar zou kennissen gehad hebben in België en Nederland.

Foto Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio