Werknemers Vasco opnieuw aan de slag

Werknemers Vasco opnieuw aan de slag

Werknemers Vasco opnieuw aan de slag

Print
Het personeel van radiatorenfabrikant Vasco in Dilsen-Stokkem heeft vanochtend het werk hervat. Daarmee is het sociaal conflict van de baan dat nu al een week de bedrijfspoorten gesloten hield. De productiedirecteur, wiens ontslag was geëist, mag toch blijven, maar hij krijgt een andere functie.

Het bedrijf en de vakbonden zijn overeengekomen om zich te beperken tot de korte mededeling dat het dispuut is opgelost. Dat was ontstaan nadat de productiedirecteur enkele ontslagen arbeiders met de hand op de schouder naar buiten had begeleid, wat naargelang de partij, geïnterpreteerd werd als een duw, dan wel een bemoedigend schouderklopje.

Andere functie

De gevolgen waren echter aanzienlijk, omdat de productie bijna een volle week stil heeft gelegen. Tot het ontslag van de productiechef, zoals door de medewerkers geëist, is het evenwel niet gekomen. De man krijgt een andere functie in het bedrijf, en is gebonden aan "welbepaalde voorwaarden". Meer bepaald zal hij zich niet meer in de productie vertonen.

Met dit Salomonsoordeel konden beide partijen zich verzoenen, waarna het werk werd hervat. Bij Vasco werken zo'n 280 mensen.

Belga
Archieffoto

Nu in het nieuws