Arendonkse coalitiebesprekingen in constructieve sfeer

Print
De eerste besprekingen tussen CD&V, sp-a en A+ verliepen gisteren in een constructieve sfeer. Dat bevestigen de drie partijen die gisteren voor het eerst echt rond tafel gingen nadat ze zondag een voorlopig akkoord sloten.
Tijdens de gesprekken gisteren identificeerden drie vertegenwoordigers per partij de gemeenschappelijke punten in de programma's alsook de breekpunten per partij. Die breekpunten werden op deze eerste vergadering ook al concreet en gedetailleerd besproken.

"We hebben constructief over al deze punten kunnen spreken", meldt Benny Maes van A+. "En alledrie de verkozenen van A+ hebben de indruk dat er een akkoord uit de bus kwam dat we kunnen verdedigen tegenover onze partij. We gaan donderdag terugkoppelen naar onze mensen en bekijken of dit een voldoende basis is om verder te spreken."

Sp-a-kopman Gunther Hendrickx is ook tevreden over de eerste gesprekken. Hij heeft de indruk dat de drie partijen inhoudelijk dichter naar elkaar toegegroeid zijn. "Iedere partij heeft vijf krachtlijnen kunnen voorstellen voor het volgend beleid. Deze krachtlijnen lagen verrassend dicht bij elkaar. Tegelijk hebben we ook de knelpunten al kunnen bespreken."

Ernest Buijs van CD&V sluit zich aan bij de reacties van A+ en sp-a. "Wanneer je met meer aan de tafel zit, moet je uiteraard met meer rekening houden. Maar er is uitzicht op een goed beleidsplan dat past binnen de beperkingen van inkomsten en uitgaven", weet Ernest Buijs. "Maar we zijn er nog niet. 't Is pas rond als 't rond is", merkt de huidige burgemeester nog op.

TCLA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio