CD&V ontgoocheld in Nieuw Retie

Print
CD&V Retie is ontgoocheld, niet in het aantal stemmen die ze achter hun naam kregen zondag, maar in overwinnaar Nieuw Retie.
"Natuurlijk zijn we ontgoocheld omdat we niet de grootste waren, al is het verlies beperkt gebleven. We staan nog steeds in balans met Nieuw Retie en behaalden elk 9 zetels. Het verlies aan N-VA, die deze keer alleen opkwam, bleef beperkt", vertelt Dirk Smets, lijsttrekker CD&V. "We zijn eerder teleurgesteld omdat Nieuw Retie niet bereid was een coalitie te vormen met CD&V. Zo zouden we een sterke meerderheid kunnen vormen met de sterkste personen uit de twee sterke blokken waar 80% van de Retienaars zou achter staan. Voor de verkiezingen gaven wij meermaals aan de hand uit te steken naar Nieuw Retie. Toen de kiezersuitslag bekend was hebben wij van hen geen enkel moment iets gehoord om rond de tafel te gaan zitten. Blijkbaar was voor Nieuw Retie het aantal schepenmandaten belangrijker dan een sterk en goed bestuur. Voor ons zit er niks anders op dan de volgende 6 jaar een sterke oppositie te voeren, net zoals de vorige 12 jaar. Al zullen we hier en daar wel straffer en pittiger uit de hoek komen, voor onze kiezers die ons trouw zijn gebleven."

Voor Nieuw Retie lag de keuze om met N-VA in zee te gaan 's avonds voor de hand. "We hadden een afspraak met N-VA om 17u00, met CD&V om 18u00", reageert Patrick Geuens, lijsttrekker Nieuw Retie. "Maar in plaats van de gesprekken af te wachten heeft CD&V achter onze rug het bestuur van N-VA gecontacteerd. CD&V beloofde N-VA, die 2 verkozenen hadden (Kristel Pelckmans en Thomas Wynants), 3 schepenmandaten, dus 2 schepenen en 1 OCMW voorzitter. Deze laatste moet niet verkozen zijn en kan gewoon aangeduid worden aan eender welke burger. Door hen hebben wij N-VA ook meer moeten geven. Niet anderhalve schepenmandaat, maar 2. Moeten wij 6 jaar samenwerken met CD&V, een partij die tijdens het eerste uur al de regels verbreekt? Dat kunnen we niet vertrouwen", sluit Geuens af.

sver

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio