"Sint-Niklaas heeft nood aan fris café als dit"

Sint-Niklaas heeft nood aan fris café als dit

"Sint-Niklaas heeft nood aan fris café als dit"

Print
Sint-Niklaas - Wie met een jazzdeuntje op de achtergrond wil genieten van zelfgemaakte taarten of rijstpap, doet dat vanaf nu in sfeercafé De Patio in de Nieuwstraat. "Maar vergis u niet, dit is geen oudewijvencafé"
Een monumentaal herenhuis in de Nieuwstraat doet sinds 1984 dienst als uitvalsbasis voor De Roze Patio, een interieurwinkel die niet alleen een heel arsenaal aan kaarsen en snuisterijen verkoopt, maar ook oude meubels een tweede leven geeft. "Hoewel we dat laatste aspect aan het afbouwen zijn", zegt zaakvoerder Chris Van der Linden. "Ik zie mijn pensioenleeftijd nu wel heel dichtbij komen, arbeidsintensieve activiteiten als verf afbijten zijn niet meer voor mij."

De overdekte patio, de vroegere stockageplaats van die op te knappen meubels, doet daarom sinds dit weekend dienst als sfeercafé. Dochter Laura Van der Linden zal die tijdens het weekend open houden. "Mijn ouders en ikzelf speelden al lang met het idee de patio om te vormen tot cafeetje", zegt Laura (22), net afgestudeerd als interieurarchitect. "Ik hoor mijn vrienden vaak klagen dat ze tijdens het weekend maar geen café vinden waar ze op hun gemak kunnen samenkomen. Ofwel staat de muziek belachelijk luid, ofwel is het gewoon veel te druk", stelt Laura. "Daarom ga ik het helemaal anders aanpakken: rustige jazzmuziek op de achtergrond, met hopelijk geregeld de inbreng van gewillige live-bands, en een aanbod aan tapas, koffie met tiramisu, thee met rijstpap en taarten."

En dat allemaal zelf gemaakt, een samenwerkingsverbond tussen moeder en dochter. "Mijn mama heeft me de liefde voor bakken meegegeven. Samen zullen we in de keuken staan, die met een openstaand raam grenst aan de caféruimte. Het volk kan dus zien wat we klaarmaken, een huiselijke sfeer die ongetwijfeld onze grootste troef zal worden. Niet dat we een heel groot aanbod hebben, maar wat we hebben is van topkwaliteit." "s avonds wordt het licht gedempt en wordt een voorraad kaarsen aangestoken om voor een intieme sfeer te zorgen. "Een aparte ingang naast de winkel leidt het volk binnen. Dit wordt geen oudewijvencafé, maar een authentieke ontmoetingsplaats." De Patio is enkel open op vrijdag en zaterdag, van 16u tot 2u. www.depatio-sfeercafé.be.

Sophie Pycke Foto Joris Herregods

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio