265 banen in het gedrang bij HP

265 banen in het gedrang bij HP

265 banen in het gedrang bij HP

Print
Technologiebedrijf HP wil in België een herstructureringsplan uitvoeren dat kan leiden tot de afname van naar verwachting 265 arbeidsplaatsen. Dat bevestigt het bedrijf woensdag.

Er is sprake van een "gefaseerd plan dat loopt tot het einde van 2014". De arbeidsplaatsen zouden verdwijnen over de hele organisatie. Er werken in België 2.600 mensen voor HP, van wie 2.000 in Diegem en 600 in Mechelen.

HP wil de organisatie vereenvoudigen door de PC Divisie en de Printing Divisie samen te voegen, de commerciële structuur te vereenvoudigen en het aantal managementfuncties te verminderen.

Voorts zullen een aantal ondersteunende en technische functies worden ondergebracht in servicecentra in het buitenland. Performantere technologie moet HP dan weer toelaten de dienst na verkoop efficiënter te organiseren.

"Toekomst beschermen"

"We zijn ervan overtuigd dat we met deze stappen de toekomst beschermen van duizenden mensen die hier elke dag met veel passie werken om onze klanten te ondersteunen en verdere groei en innovatie te verzekeren", zegt Managing Director Eric Van Bael in een mededeling.

Hij zegt er samen met de sociale partners alles aan te zullen doen wat mogelijk is om de sociale impact te verzachten.

Het banenverlies komt niet als een verrassing, want eerder kondigde het Amerikaanse bedrijf al aan dat er wereldwijd 29.000 banen moeten verdwijnen. De impact in Nederland, Frankrijk en Duitsland was intussen duidelijk geworden. De vakbonden in België vreesden een verlies van "enkele honderden banen".

Belga
Archieffoto

Nu in het nieuws