David Geerts (sp.a) pikt kritiek niet en slaat terug

David Geerts (sp.a) pikt kritiek niet en slaat terug

David Geerts (sp.a) pikt kritiek niet en slaat terug

Print
N-VA gaf gisteren van katoen door de nieuwe meerderheid van sp.a, Open Vld en CD&V postjesjagers te noemen. Sp.a-kopman David Geerts steigert als hij dat hoort. "N-VA-kopman Eddy Gorris beschuldigt mij als een postjesjager met machtsoverlevingsangst. Als stempel op mijn hoofd kan dit natuurlijk tellen. Maar ook zegt hij dat hij niet kan begrijpen dat ik het burgemeesterschap, aangeboden door NVA, geweigerd heb. Volgens mij is er ook hier een tegenstelling in de woorden van N-VA," aldus David Geerts.
"Ik heb er alle begrip voor dat partijen en mensen ongelukkig en ontgoocheld zijn na verkiezingen. Zelf ben ik ook ongelukkig door de overwinning van N-VA in Vlaanderen. Ik hoop trouwens dat het nog toegestaan is om duidelijk te zeggen dat hun maatschappijvisie niet de mijne is. Maar ik heb niet de gewoonte om in mijn ontgoocheling andere partijen te viseren. De N-VA heeft dit nu wel gedaan, dus zie ik me verplicht te reageren."

NVA beschuldigt enerzijds alle andere politici als "postjesjagers met machtsoverlevingsangst". Anderzijds zegt men dat het onbegrijpelijk is dat David Geerts het burgemeesterschap geweigerd heeft. Kan het zijn dat N-VA eigenlijk in het wilde weg schiet en niet consequent is? Bovendien kan dit wel tellen voor een partij waartoe tal van mensen behoren die al voor verschillende partijen gekandideerd hebben."

"Zondag werd al snel duidelijk dat CD&V de grootste partij zou zijn en Luc Vleugels de meeste stemmen zou halen. Dan lijkt het mij correct dat hij de dans zou leiden en niemand anders. Als sp.a hebben we gekozen om mee te besturen en een programma uit te werken dat volgens ons goed is voor Heist-op-den-Berg en voor alle inwoners van Heist-op-den-Berg. Want voor ons tellen alle inwoners mee, en niet alleen diegenen die voor N-VA gestemd hebben," zegt Geerts.

Foto Joren De Weerdt

Bert Provoost

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio