Argentinië al bijna zeker van WK, Bacca scoort voor Colombia

Print

Argentinië al bijna zeker van WK, Bacca scoort voor Colombia

Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat we Lionel Messi niet aan het werk zullen zien op WK voetbal van 2014 in Brazilië. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone versloeg Argentinië versloeg gisteren Chili met 0-2 dankzij doelpunten van Messi en Gonzalo Higuain. Argentinië leidt met 20 punten uit 9 matchen.

Ecuador, dat een puntje sprokkelde op bezoek bij Venezuela (1-1), staat tweede met 17 punten. Bij de thuisploeg mocht Anderlecht-middenvelder Ronald Vargas na 57 minuten invallen, twee minuten later liep 'La Perla' al tegen een gele kaart aan.

Colombia staat met een match minder op de teller op de derde plaats met zestien punten. De Colombianen waren dinsdag vrij en versloegen in Barranquila Kameroen met 3-0 in een oefeninterland.

Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca (foto links) verscheen aan de aftrap en zette na 61 minuten Colombia op een geruststellende 2-0 voorsprong in zijn thuisstad. Jackson Martinez en Dorlan Pablon zorgden voor de andere doelpunten. Bij Kameroen kreeg Ernest N'For een basisplaats. Na 65 minuten pakte de aanvaller van KV Kortrijk een gele kaart.

Paraguay, dat op het WK 2010 nog de kwartfinales haalde, blijft ook na een 1-0-zege tegen Peru laatste.

De eerste vier stoten rechtstreeks door naar het WK in Brazilië, de vijfde speelt nog een dubbel barrageduel tegen de winnaar van de play-offs in het Aziatisch kwalificatietoernooi.Tot slot werd er ook gevoetbald in Noord- en Centraal-Amerika. Daar won Anderlecht-middenvelder Sacha Kljestan met de VS makkelijk van Guatemala. Het werd 3-1.

De VS, Jamaica, Mexico, Costa Rica, Panama en Honduras zijn geplaatst voor de vierde en laatste kwalificatieronde. De eerste drie van die ronde plaatsen zich voor het WK van 2014 in Brazilië, de vierde speelt een dubbel barrageduel tegen de winnaar van de Oceanische zone.

Belga
Foto's AP

Meer sportnieuws