Lieten tempert verwachtingen Vlaams Parlement over deelname aan 'De Slimste Mens'

Lieten tempert verwachtingen Vlaams Parlement over deelname aan 'De Slimste Mens'

Lieten tempert verwachtingen Vlaams Parlement over deelname aan 'De Slimste Mens'

Print
In de commissie Media van het Vlaams parlement werden dinsdag vragen gesteld bij de nakende deelname van minister van Media Ingrid Lieten aan 'De Slimste Mens ter Wereld' op VIER. Onder meer CD&V en Vlaams Belang hadden niet verwacht de Mediaminister in een quiz op een commerciële zender te zien.

Ingrid Lieten is één van de vijf politici die Woestijnvis wist te strikken voor het huidige seizoen van 'De Slimste Mens'.

Wim Wienen van Vlaams Belang vindt dat alle politici moeten wegblijven uit entertainment-programma's, "maar zeker de minister van Media". "Ik ben verbaasd dat u als minister meewerkt aan de promotie van een commerciële zender", zei hij dinsdag.

Ook Jurgen Verstrepen (onafhankelijk) vindt dat Lieten moet opletten. "Dit is niet gezond voor u", voorspelde hij. Johan Verstreken (CD&V) wees erop dat Geert Bourgeois, de voorganger van Lieten, als minister alle politici opriep om weg te blijven uit amusementsprogramma's.

"Weinig vrouwen"

Lieten zelf zag geen graten in haar deelname. "Ik vond dat er te weinig vrouwen in het programma zaten en sinds ik die uitspraak heb gedaan, dringen ze bij mij aan om zelf deel te nemen. Toen ze Erik Van Looy op me afstuurden heb ik uiteindelijk 'ja' gezegd".

De minister vindt het vergezocht om in haar deelname promotie voor VIER te zien. "Ik was daar bovendien niet aanwezig in de hoedanigheid van politica".

Lieten temperde tot slot de mogelijke verwachtingen van de kijker over haar prestatie. "Ik ben geen goede quizzer", waarschuwde ze.

Belga
Foto JVDP

.

Nu in het nieuws