Kompany: "Mijn mooiste goal voor België"

Kompany: Mijn mooiste goal voor België

Kompany: "Mijn mooiste goal voor België"

Print
Vincent Kompany liet het Koning Boudewijnstadion ontploffen met een atoomschot aan 110 km/u in de kruising. Voor de aanvoerder van de Rode Duivels en Manchester City was het zijn tweede doelpunt in deze kwalificatiecampagne en zijn vierde in vijftig wedstrijden.

"Dit was zonder twijfel mijn mooiste goal sinds ik voor de nationale ploeg uitkom", glundert Vincent Kompany. "Ik was verrast dat ik van de Schotten zoveel ruimte kreeg om de bal aan te pakken en te draaien. Toen ik besefte dat ik helemaal vrij stond, wist ik dat ik moest trappen. Het was één keer schieten en meteen prijs."

Lees ook: Sterke Duivels verzilveren kansen na de rust: 2-0 (fotoalbum)

"We waren bijzonder sterk en dominant, niet de eerste keer, maar het leuke is dat we nog vooruitgang kunnen boeken. Daarom wordt de oefenpot tegen Roemenië nog zo belangrijk, om verder aan het elftal te sleutelen en misschien nieuwe ontdekkingen te doen. Het tweeluik tegen Macedonië kondigt zich als zeer belangrijk aan. hun zege tegen Servië bewijst dat we hen niet mogen onderschatten."

"Ons voor het WK kwalificeren zou wellicht het mooiste geschenk zijn dat we de Belgen kunnen geven. Het is mijn grootste prioriteit na de titel met Manchester City. Ik lééf voor deze ploeg. Maar ik blijf heel nuchter. Van mij mag iedereen al over Brazilië dromen, de weg daar naartoe is nog heel lang."

ALEL/SBE

Foto Isosport

Meer voetbalnieuws