Wilmots: "Wilde Hazard pas na een uur inbrengen"

Print

Wilmots: Wilde Hazard pas na een uur inbrengen

Eden Hazard begon dinsdag in het WK-kwalificatieduel in Brussel tegen Schotland (2-0) op de bank. Het goudhaantje van Chelsea speelde vrijdag in Servië niet zijn meest gelukkige match en het was Dries Mertens die zijn plaats innam in de basis. Hazard kwam bij rust de aan de heup geblesseerde Moussa Dembélé vervangen.

"Normaal gezien was het de bedoeling om Eden samen met Kevin Mirallas pas op het uur in te brengen, om vers bloed op de flanken te zetten", verklaarde bondscoach Marc Wilmots na afloop. "De blessure van Moussa heeft daar echter anders over beslist. Ik koos ervoor om Kevin De Bruyne in de tweede helft naar het centrum te trekken, terwijl Eden op links kwam te staan", stelde Wilmots.

De bondscoach wees nogmaals op het sterke collectief bij de Duivels. "Ook vandaag hebben we gezien dat de bankzitters een meerwaarde kunnen bieden. Ik blijf dan ook herhalen dat ik geen basiself heb en dat we iedereen nodig zullen hebben. Ook vandaag had ik mijn wissels nodig om de tegenstander te verrassen", klonk het.

Lees ook: "Blij dat we achteraan de nul houden"
En: Sterke Duivels verzilveren kansen na de rust: 2-0 (fotoalbum)

Foto Isosport, Belga

Meer voetbalnieuws