Rente op spaarboekje daalt alweer: "Durf veranderen van bank"

Rente op spaarboekje daalt alweer: Durf veranderen van bank

Rente op spaarboekje daalt alweer: "Durf veranderen van bank"

Print
De bank BNP Paribas Fortis verlaagt volgende week haar basisrente op spaarrekeningen tot 0,9%. Analisten verwachten nog verdere dalingen. "Ga naar een andere bank", is het eensluidende advies.

De rente op spaarboekjes van BNP Paribas ligt vanaf volgende week historisch laag. Vandaag krijgt u bij de grootbank een basisrente van 0,75% en een getrouwheidspremie van 0,25%. Vanaf volgende week wordt dat een basisrente van 0,6% en een getrouwheidspremie van 0,3%.

Specialisten twijfelen niet over hun oordeel. "Wie niet naar een andere bank gaat, laat veel geld liggen", zegt Kristof De Paepe, woordvoerder van Spaargids.be. "Het zou me niet verbazen als de basisrente nog verder daalt tot 0,5%."

De spaarboekjes Mone You Plus (van de Nederlandse bank ABN Amro), Fortuneo Plus Fidelity en de getrouwheidsrekening van NIBC Direct brengen met 2,65% het meest op. Van die drie banken wordt enkel de kredietwaardigheid van NIBC door internationale ratingbureaus in twijfel getrokken. "Uit onze onderzoeken komen kleinere banken voor spaarrekeningen altijd als beste uit de bus. Ik raad de consument aan om over te stappen naar banken die wel een rente van meer dan 2% geven", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop.

CWil