'Skyfall' origineelste Bond ooit

'Skyfall' origineelste Bond ooit

'Skyfall' origineelste Bond ooit

Print
Sony hield dinsdag de allereerste en enige Belgische persvisie van 'Skyfall', de 23ste James Bond-film en de derde met Daniel Craig als 007. Wij waren uiteraard zeer benieuwd.

Wat Sam Mendes, de regisseur van 'American Beauty' en 'Road to Perdition', uit zijn mouw schudde, zag er goed uit. Of 'Skyfall' de beste Bond ooit is, zal voer voor discussie zijn. Maar het staat buiten kijf dat het de origineelste Bond ooit is. Eigenlijk snakte iedereen naar een Bond-film die nu geen karikatuur is en geregisseerd zou worden door een cineast met een visie.

'Skyfall' werd de visueel mooiste en stijlvolst geregisseerde Bond- film uit de serie. Maar Bond 23 heeft nog meer troeven. Het verhaal is eenvoudig, begrijpelijk en zelfs relatief spannend, maar wordt vooral zeer origineel in de tweede helft. Dan duikt Javier Bardem op als de meest indrukwekkende Bond-baddie uit de reeks: geen in een Maopakje geklede megalomaan, maar wel een Hannibal Lecter-versie van Julian Assange die het verhaal een heel ander gevoel meegeeft.

'Skyfall', vanaf vrijdag 26 oktober ook in de Belgische zalen.

CHRIS CRAPS

Nu in het nieuws