Duitsland geeft 4-0 uit handen, Spanje en Frankrijk spelen gelijk

Print

Duitsland geeft 4-0 uit handen, Spanje en Frankrijk spelen gelijk

Enkel Nederland en Rusland blijven na vier speeldagen nog met het maximum van de punten in de Europese WK-voorronde. Duitsland gooide in Berlijn een 4-0 voorsprong te grabbel tegen Zweden en wereldkampioen Spanje kwam in Madrid niet verder dan 1-1 tegen Frankrijk.

Groep C

De Mannschaft leek na een uur niks meer te kunnen overkomen na twee goals van Klose en treffers van Mertesacker en Özil. Maar in een sensationeel laatste halfuur zag Duitsland zijn voorsprong nog ongedaan gemaakt worden door een wilskrachtig Zweden, dat via Ibrahimovic, Lustig, Elmander en Elm vier minuten in blessuretijd nog tot 4-4 terugvocht.

In dezelfde groep won Ierland met 1-4 op de Faeroer eilanden en versloeg Oostenrijk Kazachstan met 4-0. Duitsland heeft met één match meer gespeeld drie punten meer dan Zweden en vier punten voorsprong op Ierland.Groep I

Blessuretijd werd ook Spanje fataal. De wereldkampioen klom in de absolute topper van groep I tegen Frankrijk op voorsprong via Sergio Ramos en liet nadien langs Fabregas een strafschop onbenut.Die misser zou de Spanjaarden zuur opbreken, want in de 94ste minuut knikte Giroud verrassend de 1-1 binnen. Geen dertiende opeenvolgende WK-kwalificatiezege dus voor Spanje, dat wel samen met de Fransen aan de leiding blijft met 7 op 9. Georgië, dat met 2-0 verloor van Wit-Rusland, is derde met vier punten.Groep D

Overtuigen deed Nederland, dat zijn 26ste WK-kwalificatiematch op rij ongeslagen bleef en voor de twaalfde opeenvolgende keer won. Met goals van Lens, Indi, Van der Vaart op strafschop en Van Persie freewheelde Oranje naar 1-4 winst bij belager Roemenië.

Met een vierde overwinning in vier matchen zet Nederland een reuzenstap richting WK. Hongarije, dat Turkije versloeg met 3-1, volgt op drie punten, net als Roemenië. Tot slot verloor Andorra op einden terrein nog met 0-1 van Estland.Groep F

Zonder fout bleef ook Rusland, dat in zijn groep ook een vierde winst boekte. De Russen hadden nochtans de handen vol met voetbaldwerg Azerbeidzjan, dat pas vier minuten van het einde begaf in Moskou na een strafschopdoelpunt van Shirokov.

Israël is na een 3-0-zege tegen Luxemburg tweede met zeven punten. Portugal kwam thuis tegen Noord-Ierland niet verder dan 1-1 en telt eveneens zeven punten.Groep H

In groep H tenslotte vond de clash tussen Polen en Engeland geen doorgang. Hevige regen was de spelbreker. Het stadion heeft nochtans een dak dat gesloten kan worden, maar dat werd nagelaten. De partij wordt vanmiddag afgewerkt.

Oekraïne-Montenegro ging wel door. Het werd 0-1 zodat Montenegro met een knappe 7 op 9 voorlopig tweede wordt. MoldaviPe won tot slot met 0-2 in San-Marino.

Groep B

- Tsjechië-Bulgarije: 0-0
- Italië-Denemarken: 3-1

Italië staat op kop met tien punten. Bulgarije telt zes punten.

Groep E

- Cyprus-Noorwegen: 1-3
- IJsland-Zwitserland: 0-2
- Albanië-Slovenië: 1-0

Zwitserland (10 punten) leidt voor Noorwegen (7 punten).

Groep G

- Letland-Liechtenstein: 2-0
- Bosnië-Herzegovina-Litouwen: 3-0
- Slovakije-Griekenland: 0-1

Bosnië-Herzegovina en Griekenland delen de leiding met elk 10 punten. Slovakije is derde met 7 punten.

Lees ook:
Sterke Duivels verzilveren kansen na de rust: 2-0 (fotoalbum)
Macedonië en Kroatië winnen in groep Rode Duivels

KUGU
Foto's AP
Meer sportnieuws