Ex-verzorgster US Postal: "Lance noemde mij een hoer"

Print

Ex-verzorgster US Postal: Lance noemde mij een hoer

Sinds het USADA-rapport op het marktplein werd gegooid, durven steeds meer getuigen de schaduw verlaten om hun beschuldigingen tegen Armstrong in de spotlights te herhalen. BBC Radio 5 duwde hen een micro onder de neus.

Een van de gasten maandagavond was Emma O'Reilly, verzorgster bij US Postal en een van de kroongetuigen in de zaak. "Ik vond Lance wel een leuke kerel toen ik hem voor het eerst ontmoette op een parking. Maar na een tijd stelde ik mij vragen. Tussen het ontbijt van de renners zag ik medical stuff opduiken. Dat riep vragen bij mij op, maar ik stelde ze niet. Geen kwestie van leven en dood, vond ik. Die dingen maakten deel uit van het leven in de koers. Zoiets als 's morgens je sokken aantrekken. Als er een keer problemen opdoken, zorgden we wel voor een oplossing. Ooit werkte ik voor een fotosessie van Lance priksporen van naalden weg met schmink. We konden er allebei om lachen", vertelde O'Reilly, die als een van de eersten de omerta binnen het team doorbrak. Dat brak haar zuur op.

"Ik werd een prooi voor de jager die hij was. Niet alleen ik, ook mijn vriend. Lance noemde mij een hoer. Terwijl het mijn enige bedoeling was de sport te zuiveren. Maar zo was Lance nu eenmaal: een alfamannetje. Alles moest rond hem draaien. Hij leefde altijd op de voorgrond. Ik denk niet dat hij besefte dat hij fout was."

LUC LAMON

Foto AFP, Photo News

MEEST RECENT