Kroongetuige steekpartij stuurt ziekenbriefje

Print

Kroongetuige steekpartij stuurt ziekenbriefje

Dinsdag zou de waarheid rond de steekpartij waarvan Stefan Dahmani op 7 maart 2009 het slachtoffer werd, worden onthuld. Maar de kroongetuige, een kennis van de hoofdverdachte, kwam niet.

Tijdens een verjaardagsuitje met vrienden op 7 maart 2009, raakte Stefan Dahmani verwikkeld in een woordenwisseling met een jongeman met arafatsjaal. Het ene woord bracht het andere mee. Stefan Dahmani belandde op de grond en vrienden van zijn belager gingen massaal op de 35-jarige man stampen. Op een gegeven ogenblik moeten dat meer dan tien mannen zijn gewest.

De dienster van een café in de omgeving van het kruispunt Torfbrug- Kaasrui dreef de vechtersbazen uiteen. Stefan Dahmani bleef in foetushouding liggen. Hij bloedde aan de schouder en de rug, plaatsen waar hij met een mes was gestoken. Een ervan boorde zich acht centimeter diep tussen ruggenwervels zeven en acht, waardoor hij verlamd blijft voor de rest van zijn leven.

Drie mannen zijn daarvoor opgepakt en voor de rechter geleid. Een ervan, Dzenan B. (22), riskeert als hoofdverdachte vijf jaar, zijn kompanen tachtig uur werkstraf. Om zeker te zijn, wilde de rechter dinsdag een getuige horen, een werkmakker van Dzenan B. Aan hem zou B. hebben gezegd dat hij Stefan Dahmani had gestoken.

Maar de kroongetuige daagde niet op. "Ziek", wist parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt. "Ik denk dat we hem kunnen verplichten te komen."

Toch was het slachtoffer Stefan Dahmani die een sprankeltje hoop bleef houden: "Het is frustrerend dat de getuige er niet is. Maar als je ziek bent, ben je ziek. Ik oordeel niet."

JOHAN VAN BAELEN

Foto Sarah Van den Elsken

MEEST RECENT