120 jobs weg bij ECS Technics Wilrijk

120 jobs weg bij ECS Technics Wilrijk

120 jobs weg bij ECS Technics Wilrijk

Print
De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft dinsdag het Wilrijkse elektriciteitsbedrijf ECS Technics uit Wilrijk failliet verklaard. 120 mensen verliezen hun job. De vakbonden menen dat een doorstart mogelijk is.

Na meer dan een maand onder toezicht gestaan te hebben heeft de directie van ECS Technics maandag de boeken neergelegd. Gisteren sprak de rechtbank het faillissement uit. Het bedrijf maakt deel uit van de overigens niet bedreigde groep Gacssolutions met o.m. als zusterbedrijf Invictus (zonnecellen) en de Bie -Vera (verwarming). ECS, dat een volledig aparte NV is, had begin september al bescherming gevraagd nadat een put was gebleken van meer dan 8 miljoen euro en de banken nog slechts met mondjesmaat geld voorschoten. Bij het bedrijf konden we gisteravond niemand meer bereiken.

De rechtbank wees dinsdag meteen de advocaten Peter Verstraeten, H. Hellenbosch en L. Leysen aan als curatoren. Meester Verstraeten - die destijds in Antwerpen ook reeds met succes het faillissement van Antwerp Shiprepair afhandelde - bevestigde ons gisteravond de uitspraak van de rechtbank. Volgens hem is ECS een goed aangeschreven bedrijf waar zeker belangstelling voor zal zijn. Voor de curatoren moeten kandidaat-overnemers echter wel garanties geven inzake de jobs, een waardevol bod doen én een geloofwaardig financieel plan indienen.

Bij de vakbond bevestigt ook secretaris Luc De Bruyn (ACV Metea) dat ECS failliet is verklaard. "Maar ik geloof stellig in een doorstart. ECS Technics is een schitterend bedrijf met een hechte groep uitstekende elektriciens. Wij wisten al een tijdje dat het bedrijf moeilijke momenten kende. Tegen de gewoonte in waren wij als vakbonden in dit geval zelfs voorstander van een faillissement omdat de wet op de continuïteit ondernemingen hier veeleer remmend werkte om een oplossing te vinden. Want zoveel is me duidelijk: voor een dergelijk bedrijf is er ongetwijfeld belangstelling."

Installaties

ECS Technics is gereputeerd als installateur van hoogspannings- en laagspanningsinstallaties en doet ook onderhoud van zonnecelleninstallaties, zoals deze geplaatst door het zusterbedrijf Invictus. Of de wegvallende subsidiëringen voor de sector zonne-energie een rol heeft gespeeld, konden we gisteravond niet meer achterhalen.

PVb

www.ecstechnics.com
Nu in het nieuws