Stadslijst erkent De Wever nu al als burgemeester

Stadslijst erkent De Wever nu al als burgemeester

Stadslijst erkent De Wever nu al als burgemeester

Print
De Stadslijst sp.a-CD&V is bereid om nu al de voordrachtsakte van Bart De Wever (N-VA) als nieuwe burgemeester van Antwerpen te ondertekenen. De kartellijst wil zo vertrouwen scheppen.

Met dit opmerkelijke initiatief wil de Stadslijst enkele hardnekkige geruchten de kop indrukken. "We lezen en horen her en der dat de Stadslijst er belang bij heeft om de onderhandelingen zo moeilijk mogelijk te maken", zegt huidig burgemeester Patrick Janssens. "Maar wij hebben altijd gehandeld in het belang van de stad en zullen dat ook de komende weken blijven doen. "

Om dit hard te maken, is de Stadslijst bereid de voordrachtsakte van De Wever te ondertekenen nog voor de eigenlijke onderhandelingen zijn begonnen. De Wever reageert verrast op het initiatief, maar wenst niet te reageren. "Ik zit donderdag samen met Janssens", zegt De Wever. "Ik wens eerst dat gesprek af te wachten. "

Informateur De Wever is dinsdagavond begonnen met de eerste verkennende gesprekken. Hij ontving Open Vld-lijsttrekster Annemie Turtelboom en haar delegatie op het stadhuis Na een gesprek van anderhalf uur wilde ze weinig kwijt. "We hebben van gedachten gewisseld over ons programma", luidde de beknopte reactie van Turtelboom.

De Wever ontvangt woensdag Groen, Vlaams Belang en PVDA+. De Stadslijst sluit donderdag de eerste gespreksronde af.

SVW

Foto Belga

MEEST RECENT