NMBS schaft 170 treinen af

NMBS schaft 170 treinen af

NMBS schaft 170 treinen af

Print
De NMBS blijft bij het plan om 170 binnenlandse treinen tegen eind dit jaar te schrappen. Dat heeft uw krant uit goede bron vernomen. Bijna 3.000 treinreizigers moeten daardoor op een andere manier op hun bestemming geraken. De nieuwe dienstregeling gaat vanaf zondag 9 december in.

Treinverbindingen die minder dan 40 reizigers vervoeren vliegen eruit. Net als treinen die de energiekost niet eens dekken. De NMBS liet eind vorig jaar al weten dat ze moeten ingrijpen in de dienstregeling omdat ze fors moeten besparen.

Eén van de lijnen die de NMBS vanaf 9 december hard aanpakt is lijn 4 Antwerpen-Noorderkempen. Op weekdagen verdwijnen vier treinen tussen 11.30u en 13.25u omdat de spoorwegmaatschappij en de netbeheerder onderhoudswerken uitvoeren.

"Heel vreemd is dat ze die werken overdag uitvoeren, terwijl dat perfect 's avonds kan", zegt treinexpert Herman Welter. "Die werkwijze komt overgewaaid uit Frankrijk, maar dat lijkt me geen goede evolutie."

De aanpassing op HSL4 is ook nodig omdat de hogesnelheidstreindienst 'Fyra' van het zelfde spoor gebruikmaakt. Die trein verbindt tien keer per dag Brussel met Amsterdam.

WIM BRILLOUET

Foto Belga

.

Nu in het nieuws