KBC haalt 350 miljoen euro uit verkoop eigen aandelen

Bank-verzekeraar KBC heeft eigen aandelen die het bedrijf in bezit had succesvol verkocht. De bruto-opbrengst van de transactie bedraagt 350 miljoen euro. Zo meldt KBC.

tmas

De plaatsing van de 18,2 miljoen aandelen, of ruim 5 procent van alle KBC-aandelen, maakt deel uit van het strategisch plan dat de Europese Commissie in 2009 goedkeurde in ruil voor de staatssteun die KBC ontving. De verkoop heeft geen invloed op de verlies- en winstrekening van KBC Groep.

Belangrijke stap

"Met deze verkoop van eigen aandelen zet KBC weer een belangrijke stap in de realisatie van dit strategisch plan. Op basis van de biedprijs (19,25 euro per aandeel) levert deze verkoop KBC 385 miljoen euro op, waarmee het zijn kapitaalpositie verder versterkt", zegt Johan Thijs, CEO van de KBC-groep.

"Zoals vroeger is meegedeeld, blijft het onze ambitie een substantieel deel van de steun van de federale overheid vóór het eind van het jaar terug te betalen. We zullen dat doen zodra de Nationale Bank van België beslist heeft over de aandelenkapitaaldoelstelling volgens Basel III", aldus nog de topman.

Belga Foto Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio