Man bedreigt voorbijgangers met alarmpistool en machete

Een 33-jarige man uit Ninove is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt omdat hij voorbijgangers bedreigd had met een alarmpistool en een machete. Dat meldt het parket van Dendermonde. De speciale eenheden van de politie moesten de man uit zijn woning halen.

jrosquin

De lokale politie van Ninove kreeg rond 21.30 uur een oproep dat een man vanuit zijn woning toevallige voorbijgangers bedreigde met een vuurwapen. De verdachte had een schot gelost en was ook uit zijn woning gelopen om een voorbijganger te bedreigen met een machete. "Daarna verschanste hij zich terug in zijn woning. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de man de woning niet wilde verlaten en elke medewerking weigerde. De speciale eenheden van de politie werden daarop ter plaatse geroepen en konden de man rond 1.20 uur uit zijn woning halen", aldus het parket.

Het vuurwapen van de man bleek een alarmpistool te zijn. In de woning van de verdachte werden verschillende wapens gevonden, waaronder een kruisboog, machetes, werpsterren en messen.

De man wordt dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor bedreigingen en wapenbezit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER